De eerste Hoogstraten aardbeien voor Koning Filip

Samenvatting

Een prachtige dag om het begin van het seizoen aan te vangen met een bezoek aan Brussel.

Op woensdag 30 maart geeft Coöperatie Hoogstraten het officiële startschot voor het nieuwe seizoen met een feestelijke seizoensopening. Maar zoals de traditie voorschrijft brengen de ‘Ghesellen van de Aardbei’ van Hoogstraten de eerste aardbeien naar het koninklijk paleis in onze hoofdstad. De laatste keer, 2 jaar geleden werden we net voor de lockdown nog hartelijk ontvangen door Koning Filip. Hij was erg content met de aardbeien van onze teler Luc Krijnen.  

Dit jaar worden de aardbeien voor de Koning en Koningin in ontvangst genomen door afgevaardigde Korvetkapitein Nancy Monteyne, Adjunct-Protocolchef bij het Huis van Zijne Majesteit de Koning.

De Ghesellen hebben ernaar uit gekeken. Voor sommige onder hen heeft de corona periode te lang geduurd en helaas hebben zij voor vandaag moeten afzeggen. De geest is sterk, maar de benen willen niet zo goed meer mee. Theo Vanderhallen en René Voet hebben zich beiden jarenlang met veel enthousiasme en expertise ingezet voor het Genootschap en we danken hen dan ook hartelijk voor alle mooie momenten.

De overige Ghesellen stellen zich voor aan de Korvetkapitein en geven een uitleg over het teeltseizoen 2021 en spreken over de uitdagingen voor het jaar 2022. Het zal geen gemakkelijk jaar worden voor de meer dan 200 telers en hun families. Net als iedereen staan ze dit jaar voor grote uitdagingen.

Aan de aardbeien zal het evenwel niet liggen. Deze smaken zoals u van ons gewend bent. Kwaliteit van Hoogstraten!

Hartelijk dank aan Mevrouw Monteyne, die oprecht heel geïnteresseerd was en ons vriendelijk ontving.

Bekijk alle blogberichten
Al geabonneerd? Blijf op de hoogte!
Dankjewel! We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Oeps, er ging iets verkeert. Laadt de pagina opnieuw!
Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.