Onze tomaten

Hoogstraten Tomatoes

Hoogstraten Tomaten,
verscheidenheid troef

Tomaten
We zijn bij Coöperatie Hoogstraten dé referentie voor tomaten in België. Afhankelijk van welke definitie je hanteert, kan een tomaat zowel een fruit als een groente zijn, maar van die definities trekken wij ons niets aan. Wij zorgen er samen met onze telers voor dat jullie het hele jaar door kunnen genieten van smaakvolle tomaten van hoge kwaliteit. En dat in alle kleuren, vormen en maten. 

Een tomaat kan altijd

Snacking blijft een groeiende trend in tomaten. Behalve smaak en kwaliteit is ook de verpakking heel belangrijk. De consument is zich meer bewust van voeding en een gezonde levensstijl en zoekt producten die daarbij passen.

De klassieke gebruiksmomenten blijven natuurlijk altijd bestaan, maar Coöperatie Hoogstraten wil juist de mogelijkheden die minder voor de hand liggen benadrukken.

Een ontbijt met tomaten, tomaatjes als snack op het werk, in een smoothie… De mogelijkheden zijn eindeloos. De specials van Coöperatie Hoogstraten lenen zich voor al deze momenten. Van knapperig zoet, tot stevig en sappig, en allemaal even lekker. Bekijk ook zeker eens onze recepten met de verschillende tomaten.

Klik en ontdek onze verscheidenheid aan tomaten

Swipe en ontdek onze verscheidenheid aan tomaten

Pijl

Tomaten: kwaliteit

Tomatenplukker
Alle Hoogstraten tomaten voldoen aan de wettelijke vereisten voor primaire plantaardige productie en enkele bovenwettelijke lastenboeken (productie, duurzaamheid, sociale praktijken,...), daarenboven krijgt alleen de beste kwaliteit het Flandria keurmerk. Dit garandeert tomaten die geteeld zijn met respect voor de natuur.

Onze coöperatie is voor tomaten toonaangevend in België met jaarrondproductie en een breed assortiment. Elk jaar verhandelen we meer dan 100.000 ton tomaten.

Jaarrond productie

Smakelijke Hoogstraten tomaten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De zomermaanden kennen natuurlijk de grootste aanvoer. Maar dankzij teelt met belichting kan je er ook tijdens de feestdagen van genieten.

Onze tomaten worden enkel in serres op hoogte geteeld. Zo hangen de rijpe vruchten altijd naar beneden, op plukhoogte en de bloemen voor bestuiving bovenaan. Substraatteelt is regel in de hedendaagse tomatenteelt. De planten staan niet meer met hun wortels in de grond; ze wortelen in bodems, meestal gemaakt van steenwol.
Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.