Samen vormgeven aan een
duurzame toekomst
Een gezonde onderneming, zoals Coöperatie Hoogstraten, heeft oog voor haar werknemers, haar partners én de planeet.

Want winst is niet alles. 

Bekijk het duurzaamheidsrapport
+
Binnen de
coöperatie
+
De moderne
consument
Cirkel duurzaamheid+
Bij de teler
Cirkel website Coöperatie Hoogstraten

Het belang van hommels en bijen

Om aardbeien van Hoogstraten te kweken, roepen we de hulp in van duizenden ijverige bijen en hommels. Die laatste gebruiken we vooral in de serres en bouwen hun ‘nest’ in een van de foliekasten die we er voorzien. Zowel de hommels als de bijen bestuiven de aardbeiplanten. Enkel na een succesvolle bestuiving ontstaan er vruchten die uitgroeien tot zalig zoete aardbeien waar jij van kan smullen.

Onze duurzame aardbeienpunnet

Aardbeien werden decennialang verpakt in het alom bekende plastic “bakje”. Die gewoonte wilden wij doorbreken. We zochten naar een nieuwe verpakking die innovatief, onderscheidend en duurzaam is. In samenspraak met de leverancier werd een verpakkingsmachine op maat ontwikkeld waarbij de lege punnets rechtstreeks in de dozen worden geplaatst, klaar om gevuld te worden!

Het resultaat: een kostenefficiënter verpakkingsconcept met een aanzienlijke arbeidsbesparing op de productiebedrijven. De punnet is volledig vrij van plastic en bij de print gebruiken we voedselveilige inkt van hoge kwaliteit. Opvallen in het winkelrek zal de punnet met zijn aantrekkelijk design en premium look & feel zeker doen!
Bekijk het certificaat

People. Planet. Prosperity. Partnerships. Peace.

Duurzame medewerkers in een positieve werkcultuur

Een duurzaam personeelsbeleid bepaalt de slagkracht en de wendbaarheid van een onderneming. Het welzijn van onze medewerkers staat centraal binnen Coöperatie Hoogstraten. We zijn ons bewust van de rol die we spelen in het leven van onze werknemers.

Gezondheid, vitaliteit en veiligheid maken daarnaast immers onlosmakelijk deel uit van onze bedrijfsvoering. Zo streven we via preventieve en corrigerende maatregelen continu naar het bewaken en verbeteren van de ergonomie. Er is bovendien veel aandacht voor de ontwikkeling en persoonlijke groei van medewerkers. Een integraal en permanent loopbaanbeleid staat daarbij centraal.
Wij kiezen daarnaast ook resoluut voor een diversiteitsbeleid waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen personen van verschillende origine en in leeftijd, geslacht of talenten.
Coöperatie Hoogstraten - Vector logo Hoogstraten
Coöperatie Hoogstraten - Vector logo Hoogstraten
Coöperatie Hoogstraten - Vector logo Hoogstraten
Opleidingen
Veiligheid: veiligheidsplan
Sociale dialoog: ons personeel krijgt inspraak over het beleid
Gezondheid: elektrische heftrucks, stapelaars, medische keuring, ...
Coöperatie Hoogstraten - Vector logo Hoogstraten

Streven naar minimale impact op het milieu


Een duurzaamheidsstrategie is niet compleet zonder een milieustrategie. Als tuinbouwbedrijf zetten wij het milieu natuurlijk op een hoge plaats. We werken ondertussen al met meer dan 5.000 zonnepanelen op onze dakvlakken, wat goed is voor een opbrengst van 1,12 MWh, of zo'n 15% van onze volledige energiebehoefte. 

Daarnaast vangen we regenwater op, dat we stuwen door de leidingen van onze koelingssystemen. Het resultaat daarvan is schitterend: ons leidingwaterverbruik is in tien jaar met maar liefst de helft gedaald. 

Alle leden van Coöperatie Hoogstraten leveren inspanningen om hun ecologische voetafdruk zo veel als mogelijk te verkleinen en dat doen ze vol overtuiging! Ze gebruiken daarvoor innovatieve systemen, zoals warmtepompen, energieschermen en zonneboilers. Daarnaast speelt hier gezond (boeren)verstand een grote rol, want onze telers maken dankbaar gebruik van regenwater dat wordt opgevangen in silo's en bassins. 

Coöperatie Hoogstraten is al jarenlang trouwe deelnemer aan het VCDO-Charter. Door dit charter te ondertekenen, engageren wij ons om resultaatgericht en continu aan duurzaam ondernemen te werken. Jaarlijks streven wij naar het behalen van de vooropgestelde actiepunten binnen de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s).

Bekijk hier ons meest recente certificaat VCDO-certificaat

Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.