Onze paprika's

Hoogstraten Peppers

Hoogstraten Paprika's
sterk in vier kleuren

paprika
Vier kleuren, maar altijd dezelfde topkwaliteit die je kan herkennen aan hun stevigheid en hun glanzend oppervlak. Er zit meer in een paprika dan je op het eerste zicht zou denken. Het verhaal van de Hoogstraten Paprika’s gaat niet alleen over kwaliteit en smaak, maar ook over procesoptimalisatie, vakmanschap en innovatie. Onze telers weten dat. Daarom blijven we investeren in nieuwe samenwerkingen binnen én over de grenzen; om te groeien en te doen groeien; om samen de beste te kunnen zijn.

Onze Hoogstraten paprika's zijn verkrijgbaar van maart tot begin november, maar de grootste aanvoer vindt plaats tijdens de zomermaanden, wanneer de omstandigheden ideaal zijn.

Recepten met paprika's
Al onze paprika's voldoen aan de wettelijke vereisten voor primaire plantaardige productie en enkele bovenwettelijke lastenboeken (productie, duurzaamheid, sociale praktijken,...), ze krijgen het Flandria keurmerk toegekend indien ze voldoen. Elke paprika wordt ingedeeld volgens kleur.

Onze paprika's staan omzetmatig op de derde plaats, na onze aardbeien en onze tomaten, en is goed voor 15% van de totale omzet. Jaarlijks wordt ongeveer 29.000 ton verhandeld! Een belangrijk percentage van onze paprika's is afkomstig uit Nederland.
Ontdek hier alle paprikarecepten!
Recepten

Slim sorteren en verpakken

We willen onszelf voortdurend verbeteren. Daarom investeren we in systemen en processen die van onze paprika’s topproducten maken én die het leven van onze telers vergemakkelijken. Zo kunnen telers hun paprika’s centraal bij Coöperatie Hoogstraten laten sorteren zodat ze zich volledig kunnen focussen op de teelt. Ze hoeven dus zelf geen dure sorteermachine aan te schaffen. 

We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in verdere automatisering. Zo zetten we slimme beeldvormingstechnologie in om onze paprika’s te sorteren op diameter en zetten we stappen naar automatische kwaliteitssortering. We hebben twee sorteerlijnen die we onafhankelijk of gekoppeld kunnen inschakelen. Verderop in het proces staat een automatische verpakkingslijn waardoor we maatwerk kunnen bieden zoals de zogenaamde “stoplichten”: meerdere kleuren paprika’s, automatisch samen verpakt.
Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.