Hoogstraten aardbeien, trotse sponsor van de Aardbeiencross!

Samenvatting

De vereniging de Hoogstraatse Spurters richt sinds 1987 hun jaarlijkse veldrit in. Beginnend als kleine B-cross is de organisatie ondertussen uitgegroeid tot een internationale categorie 1-wedstrijd meetellende voor de Supeprestige. In de volksmond heeft de cross meermaals de naam ‘aardbeiencross’ gekregen. Niet vreemd als je weet dat ze deze tot en met 2019 organiseerden in Hoogstraten, dé streek van de aardbeien.

De vereniging de Hoogstraatse Spurters richt sinds 1987 hun jaarlijkse veldrit in. Beginnend als kleine B-cross is de organisatie ondertussen uitgegroeid tot een internationale categorie 1-wedstrijd meetellende voor de Supeprestige. In de volksmond heeft de cross meermaals de naam ‘aardbeiencross’ gekregen. Niet vreemd als je weet dat ze deze tot en met 2019 organiseerden in Hoogstraten, dé streek van de aardbeien.

De laatste 7 edities in Hoogstraten ging de cross door op de ‘veiling’, de thuisbasis van Coöperatie Hoogstraten. Met het merk ‘Hoogstraten, Home of Quality’ wilde we een kwaliteitsreferentie en een expert zijn in groenten en fruit. De Hoogstraten aardbeien zijn een belangrijk onderdeel van dit project.

Met de verhuis om logistieke redenen naar Merksplas – de ‘veiling’ groeit heel sterk waardoor het organiseren van de cross steeds moeilijker werd – wilden ze als organisatie de banden met Hoogstraten zeker niet doorknippen. De organisatie van het Belgisch kampioenschap voor aspiranten op 15 augustus deze zomer was hier een mooi voorbeeld van. Hun hart blijft kloppen waar alles ooit heel klein is begonnen. We waren dan ook enthousiast toen ze de vraag stelden om ons als naampartner te willen verbinden aan deze cyclocross voor de volgende vijf jaar.

Marc Van Gestel, voorzitter van vzw De Hoogstraatse Spurters is bijzonder tevreden met het engagement van de‘ veiling’: “Reeds vele jaren is de ‘veiling’ betrokken bij onze cross. Niet alleen hebben we er vele jaren mogen organiseren, maar de coöperatie is op alle vlakken een zeer betrouwbare partner geweest. We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat zij als bedrijf zich vijf jaar willen verbinden om officieel van onze wedstrijd de Telenet Superprestige Aardbeiencross Merksplas te maken.”

Hans Vanderhallen, directeur van Coöperatie Hoogstraten cv, ziet een grote meerwaarde in de samenwerking: “Veldrijden is nationaal, maar ook internationaal een mediagenieke sport. Wij hebben als bedrijf een jarenlange band met De Hoogstraatse Spurters. Hun verhuis naar Merksplas hoefde niet te betekenen dat we de navelstreng zouden doorknippen. Hoogstraten en zijn buurgemeenten zijn dé streek van de aardbeien. Deze vijfjarige verbintenis betekent nationale en internationale promotie voor onze Hoogstraten aardbeien. Op deze unieke manier je naam kunnen koppelen aan een grote organisatie zoals de Aardbeiencross is een meerwaarde voor ons product en voor ons bedrijf.”

Na een afgelasting door een storm in februari 2020 en een inrichting zonder publiek in november vorig jaar hoopten ze opnieuw van de Telenet SP Aardbeiencross een topevenement te maken waar ze de regio en de aardbeien verder mee op de internationale landkaart gezet kon worden. En of het “Derde maal goede keer” was in Merksplas kolonie voor de vzw Hoogstraatse Spurters? Zeg dat wel, al was het woensdag toch nog spannend met de nieuwe maatregelen die de overheid de evenementensector had opgelegd.

“We moeten alle aanwezigen bedanken om zo goed de mondmaskerplicht – ook buiten – te hebben gerespecteerd. Het zijn misschien geen evidente tijden, maar vandaag is er nog maar eens bewezen dat er op een verantwoorde manier georganiseerd kan worden. Wat een deugddoend gevoel. Van onze kant hebben van deze organisatie vandaag weer veel geleerd wat we zullen meenemen naar de volgende editie hopelijk zonder dat vervelende beestje.” –zegt Marc Van Gestel, voorzitter van De Hoogstraatse Spurters vzw.

 

Ook wij, van de Coöperatie, zijn zeer tevreden over de professionele organisatie en we kijken alvast uit naar de samenwerking voor de volgende edities.

 

Bekijk alle blogberichten
Al geabonneerd? Blijf op de hoogte!
Dankjewel! We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Oeps, er ging iets verkeert. Laadt de pagina opnieuw!
Wij maken gebruik van cookies.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.