Sweetest Queen

Binnenkort vertellen we je hier alles over het telen van deze lekkere tomaatjes en delen we ook een aantal heerlijke recepten!

'Sweetest queen of the kitchen'

Wat maakt van deze tomaat de ‘Sweetest Queen of the Kitchen?’

Sweetest Queen is een lekker, zoet aardbeivormig tomaatje met een zeer lange houdbaarheid. Zet daar nog een mooi groen, sierlijk kroontje op et voilá: een echte Queen!  Sweetest Queen is perfect geschikt voor salades, snacks, tapas & hapjes. De Sweetest Queen is zeer sterk aan de wijnstok en valt er niet af, ook niet bij het grillen op de BBQ of het bakken in de oven.

Bekijk hier het recept van naanbrood met mashed avocado, Sweetest queen tomaten, halloumi en honing. Bereid door Chloé kookt!

De Belgische Sweetest Queen tomaat wordt geteeld door de telers van Tomeco, een voor een trotse producenten van echte FEEL GOOD TOMATEN’! Al deze kwaliteitstomaten worden op verschillende locaties geteeld, goed voor 80 hectare serres.

Tomeco is een unieke samenwerking tussen Belgische tomatentelers, elk met een eigen familiebedrijf en jarenlange passie en ervaring. Ze delen dezelfde waarden en visie en geloven in samenwerken om de beste kwaliteit authentieke tomaten te produceren, allemaal met respect voor de natuur.

Dries, teeltverantwoordelijke Sweetest Queen bij Tomeco, vertelt: “We beginnen steeds met de selectie van de beste tomatensoorten. Onze planten worden onder de meest ideale omstandigheden geteeld. De juiste voedingsstoffen zorgen ervoor dat onze tomaten hun volle smaak krijgen. We maken maximaal gebruik van biologische pestbestrijding. En, we geven ze natuurlijk veel liefde!”

Waar komt dit tomaatje vandaan? 

Onze tomaatjes worden stuk voor stuk op Belgische bodem geteeld. Binnenkort geven we je een hier een inkijk in de serre waar Sweetest Queen wordt geteeld, stay tuned!

Laat je verrassen door de Sweetest Queen tomaatjes met deze heerlijke recepten!

- Tagliatelle met gepofte Sweetest Queen-tomaatjes. Bekijk recept
- Penne met halfgedroogde Sweetest Queen tomaatjes. Bekijk recept

Wij vinden het superleuk om te horen of onze tomaatjes hebben gesmaakt! Laat gerust een berichtje achter of post een foto van jouw recept en tag @Hoogstraten.enjoy

Bedankt voor je bericht!
Er is iets mis gelopen... Probeer het nog een keer.